Tomáš Valenta

Stanislava Opočenského 91
550 01 Broumov

ID datové schránky: s6rkfnz
+420 604 43 53 34
info@technickydozor.eu

Selské stavení

MELCHIOR HÄUSLER

VAŠE DOVOLENÁ NA KONCI SVĚTA

 

https://ubytovanibroumov.cz/

https://melchiorhausler.cz

https://dovolenanakoncisveta.cz

 

 

 

 

 

Stavební výrobek roku

01.03.2012 20:00

Šest produktů vyhrálo v soutěži o nejlepší stavební výrobek a technologii roku 2011. Výsledky soutěže vyhlásila Česká stavební akademie.


Společnost Heluz cihlářský průmysl získala ocenění za tepelně izolační parametry broušeného cihelného bloku s tepelnou izolací. První místo v soutěži získala také společnost Baumit se zateplovacím systémem, který má podle poroty příznivé hodnoty tepelné vodivosti.

Experti v letošním ročníku soutěže hodnotili celkem 23 výrobků a technologií od 21 firem. "Porota posuzovala a hodnotila technické parametry a uživatelský přínos jejich aplikace, novost, ekologickou šetrnost, originalitu řešení i ekologické důsledky všech fází trvání," uvedli organizátoři soutěže.

 
Současně byl vyhlášen 5. ročník soutěže Stavební výrobek – technologie roku 2012 s termínem uzávěrky přihlášek 30. 11. 2012.
 
 
 
Zlaté ceny
Českomoravský cement, a. s., nástupnická společnost – Technologie TX Active
za patentovaný způsob využití fotokatalýzy pro výrobu cementu a cementových kompozitů; výrobky s technologií TX Active mají samočisticí vlastnosti a schopnost snižovat koncentrace škodlivých látek v ovzduší.
 
Metrostav, a. s. – Tunelovací razicí stroj – zeminový štít
za přípravu a návrh stroje schopného ražby ve specifických podmínkách pražské geologie pro projekt „Prodloužení trasy A metra v Praze, úsek V.A, Dejvická–Motol“.
 
HELUZ cihlářský průmysl, v. o. s. – HELUZ FAMILY 50 2in1
za unikátní tepelněizolační parametry broušeného cihelného bloku s integrovanou tepelnou izolací.
 
Meibes, s. r. o. – Solární stanice SolaVentec II
za významné inovační systémové řešení pro solární soustavy, které vylučuje energetické ztráty způsobené gravitační cirkulací a snižuje náklady na energie u větších kolektorových ploch.
 
EUROVIA CS, a. s. – VIAPHONE®
za významnou inovaci složení asfaltové směsi pro tenké obrusné vrstvy, která podstatně snižuje hluk od pneumatik a zajišťuje velmi dobré protismykové vlastnosti.
 
Baumit, spol. s r. o. – Zateplovací systém Baumit TWINNER
za unikátní zateplovací systém s velmi příznivými hodnotami součinitele tepelné vodivosti; spojuje snadnou zpracovatelnost polystyrenu a požární bezpečnost minerální vlny.
 
Stříbrné ceny
STAVOPROJEKTA stavební firma, a. s. – Systém lodžií STAVO-LODEM
za originální řešení a komplexní systém přistavěných lodžií u zděných i panelových bytových domů, které nahrazují či doplňují původní balkony nebo lodžie.
 
SITEL, spol. s r. o. – Energetický sloupek – ESJP 01
za optimální řešení přívodu elektrické energie na volné plochy pro příležitostné použití, jako jsou např. náměstí, sportoviště nebo výstaviště.
 
Saint-Gobain Construction Products CZ, a. s., Divize WEBER – weber.pas topdry – tenkovrstvá omítka s velmi vysokou odolností vůči mikroorganismům
za vynikající vlastnosti omítky získané speciální Weber „topdry“ technologií založenou na nejnovějších technických poznatcích a zkušenostech z praxe.
 
Saint-Gobain Construction Products CZ, a. s., Divize Rigips – Akustický závěs Rigips
za moderní systémové řešení vzduchové neprůzvučnosti stropu s podhledem ze sádrokartonových, sádrovláknitých a cementových desek Rigips.
 
KNAUF Praha, spol. s r. o. – Deska DIAMANT
za výrazné zlepšení mechanických a akustických vlastností oproti běžným sádrokartonovým deskám.
 
Bronzové ceny
CEMEX Czech Republic, s. r. o. – GRANISOL
za vysokou užitnou hodnotu a možnost citlivého a estetického zakomponování do okolního prostředí, kterou tento unikátní systém provádění dekorativních betonových ploch s vymývaným povrchem betonu poskytuje.
 
Deceuninck, spol. s r. o. – Twinson O-Wall
za kvalitní obkladový systém vnějších stěn, založený na bázi unikátního kompozitního materiálu Twinson.
 
LB Cemix, s. r. o. – Cemix Spárovací hmota BIOFLEX
za výrazné zlepšení hygienických vlastností povrchu obkladů a dlažeb, především za vysokou odolnost proti plísním, bakteriím a řasám.
 
SITEL, spol. s r. o. – Systém multikanálů pro výstavbu kabelovodů
za vysokou efektivitu, variabilitu, snadnou manipulovatelnost a jednoduchou montáž.
 
Saint-Gobain Construction Products CZ, a. s., Divize WEBER – Ucelená řada nízkoprašných lepicích tmelů na obklady a dlažby
za významné zkvalitnění práce na obkladech a dlažbách díky nižší prašnosti, a zároveň výborné zpracovatelnosti lepicích tmelů.
 
EUROSYSTEMY GROUP, s. r. o. – Systém podlahového topení Top heating PROFI REFLEX 3000
za úspěšnou a efektivní inovaci podlahového systému vytápění.
 
HAURATON ČR, spol. s r. o. – RECYFIX HICAP
za bezpečný vysokokapacitní liniový odvodňovací systém s vysokou flexibilitou a snadnou montáží, který slučuje retenci vody a liniové odvodnění rozsáhlých ploch.
 
STOMIX, spol. s r. o., Žulová – STX.THERM GAMA – vnější tepelněizolační kompozitní systém z pěnového polystyrenu s omítkou pro dřevostavby
za kvalitní způsob zateplení montovaných dřevostaveb s požadovanou energetickou náročností v pasivním nebo nízkoenergetickém standardu.
 
Čestné uznání
STEP STYLE spol. s r. o. – Podlahové vinylové dílce GERFLOR Creation Clic System
za snadnou pokládku bez lepení s možností rychlé výměny dílců, rozměrovou stálost, design – věrohodnost dekorů dřeva, dlouhou životnost a odolnost i při velmi vysoké zátěži.
 
CD GROUP, s. r. o. – TERMALIKA – přesné tvárnice z bílého pórobetonu
za kompletní stavební program pro výstavbu budov do pěti podlaží se zárukou příjemného stabilního mikroklimatu a vysokého komfortu bydlení.
 
CIKO, s. r. o. – CIKO PROSTUPY – sortiment parotěsných a tepelně odolných prostupů komínu stavebními konstrukcemi
za ucelený program pro bezpečné a zároveň parotěsné prostupy zděných i nerezových komínových těles stavebními konstrukcemi.
 
Robert Bosch odbytová s. r. o. – BOSCH GLL 3-80 P Professional
za kompaktní multifunkční čárový laser pro použití ve vnitřním prostředí s rychlou samonivelací a jednoduchým ovládáním k usnadnění každodenní profesionální práce.
 

Zdroj: ČTK