Tomáš Valenta

Stanislava Opočenského 91
550 01 Broumov

ID datové schránky: s6rkfnz
+420 604 43 53 34
info@technickydozor.eu

Selské stavení

MELCHIOR HÄUSLER

VAŠE DOVOLENÁ NA KONCI SVĚTA

 

https://ubytovanibroumov.cz/

https://melchiorhausler.cz

https://dovolenanakoncisveta.cz

 

 

 

 

 

Osm tisíc žadatelů v programu Zelená úsporám dostane peníze během léta

08.06.2011 22:48

Tisková zpráva ČTK:

08.06.2011 - Státní fond životního prostředí ČR (SFŽP) vyplatí během následujících tří měsíců peníze více než osmi tisícům žadatelům. Jde o žadatele, jejichž žádosti prošly dubnovou Radou fondu a minulý týden je schválili v rámci celého procesu kupci emisních kreditů. Tito lidé již své projekty realizovali. Dalších 16 tisíc žádostí v rámci stejného schválení Radou fondu je před realizací a SFŽP všem žadatelům rozesílá schválené smlouvy - během uplynulého týdne bylo rozesláno 3,5 tisíce těchto smluv. Celkem je tak již v programu zadministrováno přes 61 tisíc žádostí, z nichž je již v tuto chvíli proplacena polovina.

„Se současným stavem programu Zelená úsporám jsem velmi spokojen, zejména s ohledem na stav, který v programu panoval v prvních měsících letošního roku. Jsem rád, že přes 61 tisíc žadatelů, kteří předložili své projekty v pořádku, jsou již řádně a bez prodlení administrováni. Také je s nimi na rozdíl od minulosti pravidelně komunikováno a těm, co již své projekty realizovali, jsou průběžně posílány peníze na jejich účty. Za uplynulý měsíc to byla více než miliarda korun a od začátku tohoto roku více než 3,3 mld. Kč," uvádí Tomáš Chalupa, ministr životního prostředí.

Za první dva roky programu Zelená úsporám byly vyplaceny dotace ve výši 2 mld. Kč, letos je to za pět měsíců již 3,3 mld. Kč. V rámci Programu Zelená úsporám tak byla již 31 tisícům žadatelům proplacena částka v celkové výši přibližně 5,3 mld. Kč.

Na poslední Radě fondu, která zasedala 28. dubna, bylo projednáno téměř 25.000 žádostí a minulý týden byl celý proces schvalování završen souhlasem kupců. Z uvedeného počtu je 8 323 žádostí již po realizaci a těmto žadatelům SFŽP posílá smlouvy. Poté co dodají podepsanou smlouvu, začíná vyplácení peněz. K výplatám dochází maximálně do 90 dnů od doručení dokumentů na fond.